Tradicionalno srečanje v PB Vojnik

Tradicionalno srečanje v PB Vojnik

Prvi petek v mesecu juniju je, že 25 let, tradicionalno namenjen pacientov oddelka za zdravljenje odvisnosti v PB Vojnik. 
Vsako leto se srečanja udeleži nekaj sto udeležencev. Za tradicionalno srečanje gre prav gotovo posebna zahvala prim. Darja Bardutzky, ki je pričela s to tradicijo in jo njeni nasledniki ohranjajo.

In včeraj je bil ponovno prvi petek v juniju. Izjemen dan. Udeležencem so se predstavili v plesni točki pacienti z oddelka, sledila je gledališka predstava v izvedbi Društva Žarek upanja in uradni program se je zaključil s pevskim nastopom Društva Novo upanje, Žalec.

Nastopajoči so se vsi potrudili, da so prisotni bili deležni izjemnih trenutkov. Vendar so tudi udeleženci poskrbeli, da so se nastopajoči počutili več kot le odlično v svojih vlogah, nastopih. Ta izmenjava energije, misli in izkušenj je neprecenljiva in ne ni mogoče nadomestiti prav z ničemer.

Nato so sledile športne igre in tradicionalni turnir v odbojki s sodnikom Radovan Zupančič, ki je svoje delo opravil več kot le odlično, naravnost izjemno.

Takšno srečanje potrebujejo pacienti, ljudje in tudi strokovnjaki, ki imajo/imamo vsaj enkrat na leto se možnost srečati, pogovoriti in družiti.

In seveda ne smemo pozabiti, vsi iz oddelka bolnišnice so imeli na svojih majicah napis: PONOSNI NASE. 
Moramo dodati, globoko iz srca smo ponosni na vse naše člane, ki so predstavo "Niti tat ne more pošteno krasti", avtorja Daria Fo, odigrali več kot odlično.

Vse novice