Najbolj zagotovo najdeš srečo, če delaš najboljše, kar moreš, s tistim, kar imaš. 

P. Brown

Programi

Dejavnost programov društva je celostna psihosocialna obravnava odvisnih od alkohola in drugih oblik zasvojenosti in njihovih bližnjih z namenom vztrajanja v abstinenci, rehabilitacije in njihove ponovne vključitve v socialno okolje. Torej nudimo pomoč vsem tistim družinam, ki so se znašle v stiski zaradi različnih oblik odvisnosti in zasvojenosti.

 

Posebno pozornost namenjamo tudi preventivnim programov za otroke, mladostnike in njihove starše. Kot so: predavanja, kreativne delavnice, šole za starše ipd.

 

Za več informacij nam napišite elektronsko sporočilo na ... 

 

Zasvojenost je bolezen in hud problem sodobnega časa in prizadene vse družinske člane, ne le tistega, ki zlorablja to omamno snov, saj se družina prilagodi odvisnosti.

 

Pomoč ponujamo torej vsem tistim, ki so si priznali, da imajo težave z odvisnostjo in njihovim svojcem.

 

Za odvisniško vedenje je značilna prevelika želja (po alkoholu, po drogi, po uporabi interneta, po hrani,...) in kompulzivnost.

 

Narediti prvi korak je zelo težko. Odločitev za ABSTINENCO je edina prava pot v zdravo in osebnostno bogato življenje. Ob tem je zaželjena podpora ožjih družinskih članov, saj nebogljeni in negotovi osebnosti stojijo ob strani in so mu v neizmerno pomoč.

 

Dovolite si ugledati svojo svetlo, neodvisno, pot v prihodnost v naši družbi. 


Novice

Kako ob vzdrževanju telesne razdalje ohraniti socialno bližino?

18.12.2020   Odločili smo se v našo družbo povabiti izjemno strokovnjakinjo, doc. dr. Zdenko Čebašek Travnik, da nam vsem v..
več

Udeležili smo se skupščine KZA Susegrad v Zagrebu

Sodelovanje med različnimi organizacijami je zelo pomembno, tudi mednarodno.    Hkrati pa smo že pričeli s pripravami na enega izmed..
več

Študijski obisk v Zagrebu

  Odzvali smo se povabilu kolegov s Hrvaške. Srečali smo se na študijskem obisku. Obiskali smo Urad za droge, ki deluje v sklopu..
več

Pohod ob žici - pot spominov in tovarištva

  Pot spominov in tovarištva, 35 km, 7 postajališč, 7 žigov, v manj kot 7 urah. Vse v znamenju števila 7. In naši skupini in našim..
več

Premierna uprizoritev gledališke igre Niti tat ne more pošteno krasti

Nov gledališki projekt, že četrti po vrsti. Vedno zahtevna naloga, vedno veliko ur truda, vaj, učenja, odrekanja, vseh, tako tistih, ki..
več

Zimski smučarski tabor

  Polno prijetnih izkušenj iz preteklih let nas je prepričalo, da nadaljujemo tradicijo naših zimskih taborov z otroki.  Vsako leto..
več

22. Ljubljanski maraton

  Že več let zaporedoma se naši člani udeležujejo ljubljanskega maratona. Vsakdo, ki se odloči sodelovati, si sam tudi izbere..
več

Akcija - 40 dni brez alkohola IZBERI PRAV - BODI Z MANO

  Kot že nekaj let zapovrstjo, smo se tudi letos z veseljem pridružili akciji Slovenske Karitas in drugih 40 dni brez alkohola - v..
več

Križarjenje po Beneški laguni

  Sobotno jutro v Sloveniji je bilo hladno in deževno. Kot smo načrtovali, se nas je v zgodnjih jutranjih urah zbralo za dva polna..
več

Maraton treh src

  V letošnjem letu smo se aktivno in s številčno ekipo udeležili marotona treh src. Z doseženeimi rezultati in predvsem druženjem..
več

20. ljubljanski maraton

  V letošnjem letu smo se v sklopu naše redne dejavnosti udeležili tudi jubilejnega ljubljanskega maratona. Zadovoljni. Tekli smo s..
več

Maraton treh src

  Po načelo Zdrav duh v zdravem telesu smo se udeležili Maratona treh src z našimi udeleženci, tekači, ki pa se niso držali le..
več

Pohod ob žici in tek trojk

  Številni naši člani so se udeležili teka trojka in pohoda po poteh spominov in tovarištva. Pohodniki so za svojo vztrajnost in..
več

15. Tek zaupanja

  Udeležili smo se 15. teka ZAUPANJA, ki ga organizira Društvo Krma iz Jesenic. Vreme je bilo kot naročeno, udeležba številčna,..
več

Srečanje KZA na Vačah

V soboto, 19. junija 2010 smo organizirali srečanje članov klubov zdravljenih alkoholikov v njihovih svojcev v središču Slovenije,..
več

Naše delo omogočajo