Premierna uprizoritev gledališke igre Niti tat ne more pošteno krasti

Premierna uprizoritev gledališke igre Niti tat ne more pošteno krasti

Nov gledališki projekt, že četrti po vrsti. Vedno zahtevna naloga, vedno veliko ur truda, vaj, učenja, odrekanja, vseh, tako tistih, ki se neposredno preizkusijo na odru, kot tistih, ki sodelujejo za zaveso, pod odrom in tam kjer je še potrebno... 

Ko se lotiš četrtič nekaj podobnega je pozitivno to, da že vnaprej veš kaj te čaka. Veš, kje lahko pričakuješ kakšno oviro, veš kaj bo tisto, kjer bo šlo načeloma vse gladko. 

Nekaj osnovnih informacij imaš. A to še ne pomeni, da nov gledalški projekt pripelješ do premiere. Ampak, mi smo ga, že 4. 

Ko se sprašujem, ali je bilo tokrat morda kaj lažje, težje kot v prvih treh poskusih... Bilo je naporno. Bilo dostikrat kot bi se znašli v slepi ulici in potem se je vedno našel izhod, izhod iz slepe ulice, kar naenkrat ulica ni bila več slepa... Zanimivo, mar ne. Tako je tudi v življenju. Ko misliš, da si resnično v slepi ulici, da se bo potrebno obrniti, in potem kar naenkrat, izhod, rešitev... 

Veliko je bilo posameznikov, veliko je bilo vseh tistih, ki so nam pomagali, ki so nas spodbujali, nam kazali pot, da nam je na koncu ponovno resnično uspelo. 

Bolj ko se je bližala premiera, bolj je napetost naraščala. In naraščala do najvišje toćke, ta petek, 16. marca 2018, ko se je dvorana pričela polniti, polniti do zadnjega kotička v Kulturnem domu v Črnučah. 

Vse je bilo pripravljeno, a vedno ostaja vprašanje, smo morda na kaj pozabili? In odgovor, ki je sledil kakšno uro ali dve kasneje, NE, nič nismo pozabili... :-) 

Na premierni uprizoritvi se nam je pridružilo mnogo tistih, ki z nami "diha" že vrsto let, nekatere je bolezen ustavila, da se niso uspeli tako neposredno veseliti z nami, bili pa so z mislimi pri nas, na odru. 

Premiera JE USPELA. 

Nasmeh na obrazu vseh sodelujočih je povedal več kot bi uspeli povedati z veliko besedami. 

Za podoživljanje te stvaritve vam je na voljo nekaj fotografij. 

Že pred premiero pa smo se slavnostno pobratili z Združenjem Klubov zdravljenih alkoholikov mesta Banja Luka. Dogodek je bil za prazničen. Še enkrat se iz srca zahvaljujemo prijateljem iz Banje Luke, da so tako nepozabno obogatili naš dogodek. 

V letu 2018 predvidevamo nekaj ponovitev, še eno ponovitev v Ljubljani, v mesecu novembru. Gostovali smo že v Žalcu in v PB Vojnik. Dogovarjamo pa se za gostovanje tudi v drugih mestih. 

Za več informacij sledite našim objavam na spletni strani in FB profilu Društva Žarek upanja. 

Ob zaključku bi se vendarle morali zahvaliti: 

  • Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti za finančno in moralno podporo
  • Ministrstvu za zdravje 
  • Fundaciji za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij
  • Mestni občini Ljubljana
  • PINO d.o.o., Litija
  • Melior d.o.o, Kranj
  • Občini Litija
Vse novice