Najbolj zagotovo najdeš srečo, če delaš najboljše, kar moreš, s tistim, kar imaš. 

P. Brown

Zaključki konference

Lotiš se projekta, ki na prvi pogled niti malo ni enostaven. Moram biti iskrena, je zelo zahteven. In ob vsem tem se ne zavedaš vseh težav, možnih zapletov ipd. ampak se le lotiš dela. In ko te vmes ne prestrašijo situacije, ki niso ravno skladne z nekimi nenapisanimi pričakovanji. Ko morda vmes deluješ kot nekdo, ki mu je vseeno kako bo. Seveda se vmes prikradejo misli, kako to sploh bo, ali je sploh mogoče izpeljati dogodek. A ker imaš obilico drugega dela, te misli izpuhtijo, zginejo, se razblinijo kot milni mehurček, ker se enostavno zaradi vseh drugih obveznosti, ne povezanih z dogodkom, z njimi ni mogoče ukvarjati. Takrat si v dilemi, ali je to dobro, ali je to slabo. 

 

In dnevi minevajo. Dnevi kopnijo kot sneg v zgodnjih spomladanskih dneh. In zaveš se, zdaj pa je potrebno urediti vse, da bo dogodek potekal kot naj bi. In se ne ukvarjaš s podrobnostmi... Kako nora razmišljanja glede dogodka, na katerem se pričakuje, da bodo kot plenarni strokovnjaki sodelovali največja imena na tem področju v regiji. A vendar... Je takrat sploh obstajala drugačna pot? 

 

Zadnji štirinajst dni... program, knjiga povzetkov plenarnih predavanj in prispevkov, hotel, dvorana,... polno malih, a silno zahtevnih nalog. Bo program dobro sestavljen. Danes se sprašujem ali je bilo sploh dovolj časa za takšne misli. Ne spomnim se, da bi se mi vsaj za eno sekundo utrnila takšna misel. 

Da, vseskozi je bila naravnanost pozitivna... nekje globoko je bivalo prepričanje, vse bo uredu... Morda se mi je v misli zasigrala naslednja pesem... 

 

In kockice v mozaiku so se sestavljale, sestavljale in so bile prijetno pisane. 

 

En dan pred dogodkov je bilo pripravljeno vse... Je to dobro? 

 

In dogodek se je začel... 

Vse je bilo vredu, ko pojejo dekleta iz skupine M.J.A.V. Program je bil zelo dobro sestavljen. Plenarna predavanja in predstavitve različnih prispevkov so bila odlična. Držali smo se časovnice, ki smo si jo vnaprej zastavili. Nismo zamujali. Vsaka malenkost, ki morda ni bila povsem po načrtu, se je obrnila v našo korist. 

 

O dogodku so poročali novinarji STA in Radia Slovenije. 

 

XII. mednarodna konferenca Alpe Jadran Balkan je potekala pod častnm pokroviteljstvom predsednika države, g. Boruta Pahorja. Vse prisotne je prvi dan nagovoril župan občine Bled, g. Janez Fajfar, drugi dan sekretarka z Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ga. Marjeta Ferlan Istinič, tretji dan pa se ji je pridružil v.d. direktorja direktora za socialne zadeve na MDDSZEM, g. Štefan Lepoša. 

 

Ob zaključku konference in že med samim potekom so udeleženci izkazali svoje zadovoljstvo. 

 

Postavlja se vprašanje? Bi si lahko želeli še kaj več. 

 

In kaj se lahko naučinmo iz te izkušnje? 

 

Vsak nekaj drugega. Predvsem to, da je potrebno slediti poti, ki smo si jo izbrali in verjeti v to, da nam bo uspelo in se poskušati izogniti vsem negativnim mislim in razmišljanjem o eventuelnih zapletnih, ki bi se morda lahko zgodili. Mi tega časa nismo imeli. A sprašujem se kaj vse bi pravzaprav lahko šlo narobe, če bi imeli dovolj časa. 

 

To sedaj niti ni pomembno. Pomembno je, da nam dogodek uspel in da se že vnaprej veselimo vseh novih zahtevnih projektov.

 

 

Vse novice

Naše delo omogočajo