Najbolj zagotovo najdeš srečo, če delaš najboljše, kar moreš, s tistim, kar imaš. 

P. Brown

O društvu

Bilo je začetek leta 2001. Ustanovili smo Društvo - Žarek upanja. Začelo se je naše popotovanje.

Že od samega začetka smo zelo optimistično zrli v prihodnost. V vsaki najmanjši malenkosti smo našli priložnost za dopolnitev dejavnosti in razvoj društva. Leta 2001, ob ustanovitvi, je društvo štelo 5 članov, danes jih šteje preko 100 ter tako deluje v okviru društva 8 terapevtskih skupin.

 

Rek, da smo skupaj močnejši drži tudi za naše delo, zato sodelujemo z ustreznimi institucijami kot npr.: zdravstvenimi domovi, psihiatričnimi bolnišnicami, osebnimi zdravniki, centri za socialno delo in drugimi, saj poskušamo najti pot rešitve za vsakega posameznika, ki se obrne k nam po pomoč v stiski.

 

Kmalu se nam je pričela obrestovati tudi naša vztrajnost. V vsakem uspešnem koraku smo našli motivacijo za nadaljne delo, nove programe, aktivnosti.

 

NAŠI STROKOVNJAKI 

V društvu deluje strokovno posvetovalno telo s priznanimi strokovnjaki s področja odvisnosti.

 

Izvajalci in podporniki našega delovanja in izvajanja programov:

  • Nataša Sorko, univ. dipl. soc. ped., družinska psihoterapevtka, samostojna svetovalka, strokovni vodja programa Vzgoja in izkustveno učenje in Korak v pravo smer
  • Damijana Kozina, prof.soc.ped., strokovna delavka
  • dr. Zdenka Čebašek Travnik, dr. med., spec.psih.
  • dr. Maja Zorko, univ.dipl.psih. 
  • Mijo Levačič, laični delavec z izkušnjami, predsednik društva

 


Novice

Interaktivni vikend z otroki

  Kranjska gora, 1. - 3. 4.2022   Biti del tako pomembne skupine posameznikov kot so otroci, je pravo razkošje. Opazovati kako se..
več

Akcija 40 dni brez alkohola

Akcija 40 dni brez alkohola letos poteka že sedemnajstič, tokrat pod nosilnim geslom ’Smej se’. Z akcijo organizatorji opozarjajo, da..
več

Obisk Ministra za delo, družino, soc.zadeve in enake možnosti

sreda, 19.2.2022   Danes smo na našem društvu v okviru MEDNARODNEGA TEDNA OTROK ALKOHOLIKOV doživeli prav poseben obisk iz Ministrstvo..
več

Kako uloviti čarobnost trenutka?

VABILO    Vabimo vas na predavanje, ki bo v torek, 23. 11. 2021 ob 10. uri preko ZOOM  aplikacije z naslovom KAKO ULOVITI ČAROBNOST..
več

Kako ob vzdrževanju telesne razdalje ohraniti socialno bližino?

18.12.2020   Odločili smo se v našo družbo povabiti izjemno strokovnjakinjo, doc. dr. Zdenko Čebašek Travnik, da nam vsem v..
več

Skupščina društva Žarek upanja

14.3.2019 V Zdravniški zbornici Slovenije smo se zbrali na redni letni skupščini društva.  Že pred začetkom so nas s svojimi..
več

Delovni sestanek pri predsedniku republike

13.3.2019 Predsednica društva Nataša Sorko se je udeležila delovnega sestanka pri predsedniku republike kot predsednica Nacionalnega..
več

Sodelovanje v akciji 40 dni brez alkohola

9.3.2019 Nase aktivnosti v akciji 40 dni brez alkohola se nadaljujejo. Danes smo bili na Brezju. Udeležili smo se sv maše v podporo..
več

40 dni brez alkohola - za odgovoren odnos do alkohola

6.3.2019 Danes se je ponovno pričela akcija 40 dni brez alkohola. Vsak korak, vsak dan je pomemben.  Mi smo se akciji tudi letos..
več

Sestanek z mednarodno delegacijo

Prišel je trenutek, ko se smo se resno in zavzeto novega pomembnega projekta, tradicionalne konference Alpe Jadran Balkan.  Pogovarjali..
več

Študijski obisk v Zagrebu

  Odzvali smo se povabilu kolegov s Hrvaške. Srečali smo se na študijskem obisku. Obiskali smo Urad za droge, ki deluje v sklopu..
več

Upravni odbor Svetovnega združenja klubov zdravljenih alkoholikov

  V času od 23.2. do 25.2.2018 je v Zagrebu, v Kliničnem bolnišničnem centru Sestre Milosrdnice potekalo zasedanje predsedstva..
več

Skupščina društva Žarek upanja

  Pride tudi dan, ko se zgodi naša redna letna skupčina. Tokrat se je zbralo preko 100 udeležencev. S sklepčnostjo nismo imeli težav,..
več

Akcija - 40 dni brez alkohola IZBERI PRAV - BODI Z MANO

  Kot že nekaj let zapovrstjo, smo se tudi letos z veseljem pridružili akciji Slovenske Karitas in drugih 40 dni brez alkohola - v..
več

Tiskovna konferenca ob izdaji knjige ZMOREŠ, ČE SE ODLOČIŠ - Pot iz objema..

  So trenutki, ki se za vedno zapišejo v življejenju. Iz več razlogov. Včasih je določene kratke, a neskončno pomembne trenutke..
več

Srečanje predstavnikov humanitarnih organizacij s predsednikom države

  Kot že nekaj let do sedaj, smo se predstavniki humanitarnih organizacij srečali v decembrskem času s predsednikom..
več

Predstavitev knjige "Zmoreš, če se odločiš - pot iz objema zasvojenosti" in..

  Pomemben dan. Ne, zelo pomemben dan je bil 20. november.  V Kulturnem domu v Črnučah v Ljubljani smo premierno predstavili knjigo..
več

Srečanje in sprejem pri predsedniku države

  Predsednik Republike Slovenije, g. Boruh Pahor, je se je srečal s člani upravnega odbora Nacionalnega foruma humanitarnih organizacij..
več

Redna letna skupščina

  V petek, 21.3.2014, smo se zbrali na redni letni skupščini društva. Združili smo prijetno s koristnim in pripravili za prisotne tudi..
več

Redna letna skupščina društva Žarek upanja

  Čas zelo hitro mineva. Ponovno je bilo leto naokoli in zbrali smo se na redni letni skupščini društva v dvorani poslovne stavbe..
več

Naše delo omogočajo