Najbolj zagotovo najdeš srečo, če delaš najboljše, kar moreš, s tistim, kar imaš. 

P. Brown

Križarjenje po Beneški laguni

 

Sobotno jutro v Sloveniji je bilo hladno in deževno. Kot smo načrtovali, se nas je v zgodnjih jutranjih urah zbralo za dva polna avtobusa potnikov, torej skupaj več kot 80. Vsi nasmejani in v pričakovanju novih doživetij in nihče se pretirano ni obremenjeval z vremenom, saj je bilo bolj pomembno spoznanje ob začetku naše poti, da bomo vsekakor skupaj preživeli čudovit sobotni dan, ki nam bo še nekaj časa ali drugače, še dolgo, ostal v spominu. 


In bilo je tako. Bolj ko smo našo pot pričeli in nadaljevali proti Italiji, se peljali skozi Padsko nižino, vse bolj so se temni oblaki umikali prvim sončnim žarkom. Po krajšem postanku na poti, smo prispeli do Beneške lagune, kjer nas je že čakala naša ladjica, ki nas je popeljala do otoka Burano, Murano in nato še na otočje Rialto. Pisan otok Burano z zanimivi legendami, njihovi znameniti rumeni keksi, prvi nakupi številnih beneških znamenitosti (beneške maske, čipke ipd.). Pot smo nadaljevali na otok Murano in si ogledali znamenito steklarno in izdelke iz muranskega stekla (vaze, kozarce, nakit, lestence... ). Na otoku Burano in Murano s steklarno je bilo priložnosti za nakupe in občudovanja čudovitih izdelkov na pretek. Otočje Rialto, trg sv. Marka, most vzdihljajev... vse to nas je pričakalo v vsej svoji veličini. Tudi poplavljen trg sv. Marka in "iz prve roke" smo se lahko prepričali kako deluje plima in oseka. Ravno prav utrujeni smo se okrepčali in se počasi pričeli vračati proti domu.

 

Skupna druženja niso pomembna le zaradi občudovanja zgodovinskih, kulturnih, naravnih in drugih znamenitosti izbranega mesta, področja, temveč tudi pogovorom, vzpostavljanju novih prijateljstev, druženju ter okušanju drugačnega načina življenja. In vsega tega je bilo v tem sobotnem dnevu dovolj. 

Resnično, preživeli smo doživetij poln dan, ki si ga vsi prisotni želimo čim prej spet ponoviti.

Iskrena hvala vsem, ki ste bili z nami, na kakršen koli način, in ste soustvarili mozaik doživetij, ki jih ponuja beneška laguna. 

Vse novice

Naše delo omogočajo