Visual 01
Visual 02
Visual 03
Visual 04

Leto 2016

Novoletne zaobljube - ali kako postati zmagovalec leta 2016

Ljubljana, 10.1.2016

 

Leto se je že pričelo. Kar nekaj dni je že minilo od "novoletnih zaobljub". Ste si tudi vi obljubili, da boste v letu 2016 dosegli.... mogoče / nemogoče? 

 

Velikokrat v preveliki želji, da bi bilo nekaj drugače, tudi sami sebi obljubimo vse tisto, kar si želimo, da bi bilo, pa se to ne zgodi in kasneje ugotavljamo ali nismo bili dovolj motivirani, ali enostavno nismo zmogli, ali morda za takšen korak še ni bil pravi čas... in verjetno še marsikaj. 

 

In kaj je pravzaprav najpomembneje? Težko je reči. Za vsakega nekaj drugega. Vsakdo izmed nas bi si moral za določeno obdobje, ali je koledarsko leto ali ne, zastaviti cilje, ki bi ga navdajali z upanjem in novimi močmi ter energijo.

 

In v tem trenutku se lahko vprašamo, ali je namen novoletnih zaobljub res takšen, ali morda v danem trenutku, evforičnega prazničnega dne, obljubljamo nekaj samemu sebi in drugim brez siceršnjega resnega namena sledenja tem magičnim zaobljubam. In to je tudi razlog, da večina takšnih novoletnih zaobljub zelo žalostno in kmalu konča. Tiste prave bodo pa prav gotovo vztrajale vse do svoje uresničitve in želimo si in vam, da bi bilo takšnih čim več. 

 

Namen zastaviti si cilj je, da nas uresničitev le tega spodbudi, da si zastavimo nov cilj in nenehno napredujemo. 

 

Da, takšno leto vam želimo, leto, v katerem boste počasi, a varno stopali vedno stopnico višje in višje in višje.... in vse do končnega cilja, ki si ga boste postavili sami. Ker le ti so pravi. In boste pri tem zadovoljni, srečni, polni novih spodbud in idej, zamisli, skratka pravi zmagovalci v svojem življenju. 

 

Akcija - 40 dni brez alkohola

 

Že enajsto leto zapored poteka akcija - 40 dni brez alkohola, v znamenje solidarnosti z vsemi tistimi, ki trpijo zaradi alkohola.  

 

Akcije se vsako leto pridružijo novi in novi podporniki. 

 

Letošnji akciji se je pridružil Miha Deželak, novinar Radia 1. Posnetek dostopen na: http://m.radio1.si/43016 

 

Odmevi na tiskovno konferenco: 


http://www.siol.net/novice/slovenija/2016/02/akcija_40_dni_brez_alkohola.aspx


http://www.regionalobala.si/novica/40-dni-brez-alkohola-v-sloveniji-vsak-dogodek-zalijemo-z-alkoholom

Letni občni zbor društva Lipa Celje 

Celje, 18.1.2016

 

Udeležili smo se letnega občnega zbora društva Lipa – Celje.
Seznanjeni smo bili s preteklim dogajanjem, načrti za leto 2016 in menjavo vodstva društva.
V letu 2015 so praznovali kar štiri čudovite obletnice abstinence – 10, 16, 17 in 20-letno.
V prihodnje pa načrtujejo več povezovanja z drugimi društvi v regiji.

Novemu vodstvu želimo uspešno delo!
 

Letna skupščina Društva zdravljenih alkoholikov Vrhnika

Vrhnika, 23.1.2016

 

Prisotni smo bili tudi na letni skupščini društva na Vrhniki.
Po predstavitvi preteklega dela, smo prisluhnili zanimivemu predavanju o pripadnosti gospe Katarine Lavš Mejač. Izpostavila je, da pripadanje ni enako članstvu, saj ko nekemu društvu pripadamo, ponotranjimo namen in ideje tega društva ter sprejmemo pravila, ki so postavljena. Prav skupinsko delo je izjemno pomembno, saj se v tem okolju modrost plemeniti in ohranja, člani pa si želijo postati boljše osebe.


Po uradnem delu je sledila pogostitev in družabno srečanje, ki sta ga popestrila harmonikarja.
 

Prva redna letna skupščina društva Novo upanje Žalec

Žalec, 26.2.2016

 

Vsak začetek je zahteven in tega se zavedajo tudi v društvo Novo upanje Žalec. Predstavili so nam kako so se lotili dela v lanskem letu in kaj vse načrtujejo za letošnje leto.

 

Druženje smo zaključili po podelitvi priznanj za abstinenco njihovih članov, pozdravih gostov in po pogostitvi.  

Skupščina Društva KZA Žalec

Žalec, 27.2.2016

 

Z veseljem smo se odzvali povabilu društva ter potrdili uspešno več letno sodelovanje. Veselimo se prihodnjega sodelvoanja in skupnih preživetih trenutkov.  

Tiskovna konferenca ob izdaji knjige ZMOREŠ, ČE SE ODLOČIŠ - Pot iz objema zasvojenosti

Hostel Celica, 4.3.2016

 

So trenutki, ki se za vedno zapišejo v življejenju. Iz več razlogov. Včasih je določene kratke, a neskončno pomembne trenutke težko razumeti na pravi način in jih na pravi način tudi ovrednotiti v svojih mislih. Pomembno se je potruditi in biti v stiku s samim seboj. Kako enostavno se sliši.  

Ni enostavno, ko te pomembna oseba v življenju, sicer pred mnogi leti, vztrajno poskuša prepričati, da ne znaš, da ne znaš napisati enega stavka. In v enem trenutku življenja se od tebe pričakuje, da napišeš KNJIGO. Knjgo, ki jo bodo brali drugi... In to je trenutek, ko moraš prestopiti mejo tistega, za kar misliš, da je tvoj mejnik in naprej ne gre več. In potem ugotoviš, da meje premikamo vsak dan, dan za dnem. 

Najpomembnejše sporočilo je: potrebno je biti vztrajen in to zelo... slediti svojim sanjam... in potrditve pridejo same od sebe. 

Z našo izjemno dragoceno in neprecenljivo zunanjo strokovno sodelavko, doc.dr. Zdenko Čebašek Travnik sva knjigo predstavili medijem. 

 

Najpomembnejše spoznanje: le s pogumom in vztrajnostjo se lahko otresemo tudi najbolj trdovratnih strahov, ki nas ovirajo na naši poti napredka. 

 

 

50 let delovanja Kluba zdravljenjih alkoholikov Peščenica

Zagreb, 19.3.2016

 

So trenutki, ko se je enostavno potrebno ustaviti in si čestitati. 

In to so storili skupaj z nami člani KZA Peščenica v Zagrebu. 

 

Reči HVALA za prejeto ZAHVALNICO je mnogo premalo, saj je naše sodelovanje že dolgoletno in smo veseli, da imamo možnost en del naših poti soustvarjati skupaj in se veseliti skupnih in drugih uspehov. 

 

48. redna letna skupščina KZA dr. Mato Golovič

Čakovec, 2.4.2016

 

Ko sončno soboto preživiš v družbi tistih, ki ti veliko pomenijo. V družbi ljudi, za katere veš, da jim ni vseeno, za katere si prepričan, da so ti stali ob strani in s svojo prisotnostjo podpirali tvoje delo. In imeli smo čudovito priložnost se srečati to soboto, soboto, ki je bila obsijana s soncem. Ko smo se poslavljali, smo že razmišljali kdaj ponovno se bomo srečali in imeli možnost poklepetati, izmenjati izkušnje, mnenja. In to so trenutki, ko ugotoviš, da ni razlike med tem ali je delovni ali ni delovni dan. To je mogoče le takrat, kadar to, kar delaš, delaš s srcem in z velikim veseljem. Ko ti delo odpira nove možnosti. NIč ni težko. Vse je odvisno od tega kako zjutraj, ko vstaneš, razumeš dan, ki je pred teboj. Kot priložnost, da doživiš nekaj prijetnega ali kot nekaj, za kar komaj čakaš, da mine. Naša izbira je seveda prva.  

 

 2. hrvaški adiktološki kongres in 

13. mednarodna Alpe Dunav Jadran adiktološka konferenca 

Šibenik, 18. - 20. 4. 2016

 

V ŠIbeniku so se zbrali strokovnjaki s področja odvisnosti iz več držav regije Alpe Donava Jadran z možnostjo predstavitve svojih prispevekov in predavanj ter izmenjavo mnenj, dobrih praks. V vmesnem času pa tudi za ogled znamenitosti Šibenika in skrb za dobro osebne in profesionalne odnose. 

V Šibeniku smo prisluhnili številnim odličnim predavanjem, prisluhnili pa smo tudi slovenskim predstavnikom ter s tem pokazali svojo vlogo v tem prostoru. 

 

 

Maraton treh src

Radenci, 21.5.2016 

 

V letošnjem letu smo se aktivno in s številčno ekipo udeležili marotona treh src. Z doseženeimi rezultati in predvsem druženjem smo bili zelo zadovoljni. 

Posebej ob ugotovitvah, da so nekateri v naši ekipi premikali svoje osebne meje... 

 

Vsem seveda iskrene čestitke, posebej pa našim udeležencem. 

 

Spomladanski pikinik

Vače, 28.5.2016 

 

To sončno soboto smo se zbrali v številčni zasedi naših članov na Vačah. Na tradicionalnem mestu. Dan smo odlično izkoristili. Odpravili smo se na pohod, do cerkvice na Zgonji Slivni, ki je bila videti od koče, kjer je bilo naše druženje daleč. Ko pa smo se odpravili na pot in prišli na vrhu do cilja, pa smo ugotovili, da so razlike v razdalji lahko zelo relativna stvar. 

Vsi, ki smo se na pot odpravili, smo tudi prišli do cilja. 

 

Ko smo se vrnili nazaj, je že prijetno zadišalo iz žara in kuhinje. 
Naše celodnevno druženje smo nadaljevali z raznimi športnim igrami (nogomet, balinanje, pikado, ročni nogomet ipd.). 

 

Poslovili smo se v pričakovanju podobnega jesenjskega druženja, ki bo v začetku oktobra. 
 

Tradicionalno srečanje pacientov

Vojnik, 3.6.2016 

 

Prvi petek smo se tradicionalno zbrali v Vojniku, v prečudovitem parku, terapevti, zdravniki in pacienti. 

Srečanje je potekalo v sproščenem in športnem duhu. 

Posebej pomemben je vsako leto turnir v odbojki. Tudi letos ni bilo drugače. 

Druženje smo nadaljevali ob prigrizku in zvokih skupine Zakaj glih mi. 

 

 Redna letna skupščina DZA Cerknica 

Cerknica, 4.6.2016

 

Odzvali smo se vabili in se udeležili redne letne skupščine Društva zdravljenih alkoholikov Cerknica. Po uvodnem in uradnem delu smo prisluhnili zanimivemu predavanju, ki se je dotikalo naše skupne zgodovine ter izvedeli marsikatere podrobnosti, ki nam do sedaj niso bile povsem razumljive. 

Druženje smo nadeljavali ob pogostitvi ter izmenjali nekaj prijetnih in odkritih misli z vsemi tistimi, ki hodijo po podobni poti kot mi sami. 

 

Tradicionalno srečanje klubov zdravljenih alkoholikov

Nova Gorica, 18.6.2016 

 

V velkem številu smo se tokrat tretjo soboto v mesecu juniju zbrali v Bukovici pri Novi Gorici. Gostitelji so nas pričakali v prijetnem in sproščenem vzdušju. Bolj ko se je ura bližala 11 -i, več udeležencev je prispelo na kraj dogodka. Skupno se nas je zbralo okoli 200. 

 

Srečanje se je pričelo z uradnim delom. Po uvodnem pozdravu predsednice društva za zdravo življenje Nova Gorica in terapevtke, smo se predstavili tudi gostje. 

 

Z veseljem in velikim spoštovanjem smo v naši družbi pozdravili tudi direktorja direktorata za socialne zadeve pri Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, g. Štefana Lepošo. 

 

Nato smo druženje nadaljevali po kosilu v športnem duhu in razpoloženju. Nekateri izmed udeležencev so se odpravili in si ogled spomenik Cerje, drugi so obiskali Sveto goro, spet tretji pa so se sprehodili do bližnje reke Vipava ter jo občudovali. 

 

Nato smo se ponovno zbrali skupaj si ogledali nastop folklorne skupine Društva za tretje življenjsko obdobje iz Nove gorice. 

 

Druženje je ponujalo za vsakogar nekaj. In zadovoljni smo se v večernih urah ponovno vračali proti domu. 

 

Križarjenje po Beneški laguni

Benetke, 17.9.2016

Sobotno jutro v Sloveniji je bilo hladno in deževno. Kot smo načrtovali, se nas je v zgodnjih jutranjih urah zbralo za dva polna avtobusa potnikov, torej skupaj več kot 80. Vsi nasmejani in v pričakovanju novih doživetij in nihče se pretirano ni obremenjeval z vremenom, saj je bilo bolj pomembno spoznanje ob začetku naše poti, da bomo vsekakor skupaj preživeli čudovit sobotni dan, ki nam bo še nekaj časa ali drugače, še dolgo, ostal v spominu. 


In bilo je tako. Bolj ko smo našo pot pričeli in nadaljevali proti Italiji, se peljali skozi Padsko nižino, vse bolj so se temni oblaki umikali prvim sončnim žarkom. Po krajšem postanku na poti, smo prispeli do Beneške lagune, kjer nas je že čakala naša ladjica, ki nas je popeljala do otoka Burano, Murano in nato še na otočje Rialto. Pisan otok Burano z zanimivi legendami, njihovi znameniti rumeni keksi, prvi nakupi številnih beneških znamenitosti (beneške maske, čipke ipd.). Pot smo nadaljevali na otok Murano in si ogledali znamenito steklarno in izdelke iz muranskega stekla (vaze, kozarce, nakit, lestence... ). Na otoku Burano in Murano s steklarno je bilo priložnosti za nakupe in občudovanja čudovitih izdelkov na pretek. Otočje Rialto, trg sv. Marka, most vzdihljajev... vse to nas je pričakalo v vsej svoji veličini. Tudi poplavljen trg sv. Marka in "iz prve roke" smo se lahko prepričali kako deluje plima in oseka. Ravno prav utrujeni smo se okrepčali in se počasi pričeli vračati proti domu.

 

Skupna druženja niso pomembna le zaradi občudovanja zgodovinskih, kulturnih, naravnih in drugih znamenitosti izbranega mesta, področja, temveč tudi pogovorom, vzpostavljanju novih prijateljstev, druženju ter okušanju drugačnega načina življenja. In vsega tega je bilo v tem sobotnem dnevu dovolj. 

Resnično, preživeli smo doživetij poln dan, ki si ga vsi prisotni želimo čim prej spet ponoviti.

Iskrena hvala vsem, ki ste bili z nami, na kakršen koli način, in ste soustvarili mozaik doživetij, ki jih ponuja beneška laguna. 

 

Lorem ipsum

32. Simpozij o boleznih zasvojenosti

Jagodina, 5.-8.10.2016

 

Sodelovanje s tujino in izmenjava izkušenj sta vedno odlična priložnost tudi za delo v prihodnje. In to so glavni razlogi za sodelovanje na mednarodnih simpozijih in drugih srečanjih. In podobno je bilo tudi tokrat. Vsebinskemu delu simpozija smo svoj kamenček v mozaik postavili tudi s predavanjem, ki ga je pripravila Nataša Sorko. Pri našem delu je zelo pomembna izmenjava izkušenj in dobrih praks, za kar smo imeli v Jagodini dovolj priložnosti in tudi možnosti. Z velikim veseljem pa smo tudi prisluhnili predavanjem predavateljem, kolegom, prijateljem iz Srbije ter iz Bosne in Hercegovine, ker s svojim prisostvovanjem pokazali tudi našo osebno držo in spoštovanje do predavateljev. 


Srečanje pa bilo tudi priložnost za načrtovanjem novih aktivnosti, ki jih skupaj načrtujemo za prihodnja obdobja. 

Lorem ipsum

Tradicionalni jesenski piknik

Vače, 1.10.2016

V skladu z letnim programom smo organizirali jesenski piknik s pohodom. Pričakalo nas je izjemno vreme ter nam omogočilo izvedbo vseh načrtovanih športnih aktivnosti. 

Vsi prisotni, ki se jih je zbralo preko 80, so imeli možnost izmenjave izkušenj, pogovorov. 

Vsem članicam se za vse sladke in druge dobrote, ki so jih okušali prisotni, iskreno zahvaljujemo in ponovno podobno druženje načrtujemo spomladi. 

 

 

 


Novoletno srečanje

Litija, 17.12.20216

 

Posebni trenutki so tisti, ki nas nenehno spremljajo, so z nami in nam pomagajo takrat, ko nam ne gre najbolje... In takšnih posebnih, izjemnih in nepozabnih trenutkov je bilo v soboto, na novoletnem srečanju društva neverjetno veliko... 

Moj namen ni, da naštevam kaj vse je bilo to... pravzaprav nepozabno... to so trenutki, ki jih preprosto občutimo, vemo, da so takšni in za vse to ne potrebujemo nobenega dodatnega materialnega dokaza. To so pogledi, nasmehi, stiski rok, objemi, iskreno izrečene želje, zadovoljstvo in srečne iskrice v očeh... vse to... in vseh teh zvezdic, ki so dobesedno padale z neba, je bilo nešteto... za vsakega izmed nas kakšna...

In to so trenutki, ko se okrepi prepričanje kako pomembno je, da opazimo eden drugega, mu prisluhnemo in ga slišimo... 

Vsem, ki ste soustvarjali ta več, bilo nas je preko 90, vsi vi ste tisti, ki ste omogočili in dopustili, se prepustili, da so nas zlate zvezdice preprosto zasule.

In želim si, da vas te zlate zvezdice spremljajo vsak trenutek ter vas spominjajo kaj vse je mogoče, da enostavno sledite sebi, svoji poti, svojim ciljem in da ste preprosto s svojim življenjem zadovoljni ter se v svoji koži počutite enostavno srečno...


Aktualne novice

12.05.2014 | ARHIV
Svetovna zdravstvena organizacija opozarja, da zaradi alkohola po svetu vsako leto umre 3,3 milijona ...
17.12.2013 | ARHIV
Predsednik republike Borut Pahor je danes sprejel predstavnike organizacij, ki imajo status humanitarne ...
17.10.2013 | ARHIV
Novo mesto, 17.10.2013 Nacionalni forum humanitarnih organizacij Slovenije (NFHOS) je ob dnevu boja proti ...

 

Ostalo

 

Naše delo omogočajo:

 

  

 

 

Rezultat iskanja slik za občina litija 

 

O društvu

Društvo je v letu 2006 pridobilo status društva, ki deluje v javnem interesu na področju socialnega varstva in status splošne humanitarne organizacije.

 

Naslov:

Društvo Žarek upanja

Letališka 33, p.p. 2558

SI - 1000 Ljubljana

 

Davčna št: 42254027

TRR: SI56 0201 1009 0148 128


Telefon:

01 89 77 023

031 301 470

031 341 784