Visual 01
Visual 02
Visual 03
Visual 04

Leto 2014


Podpis mednarodnega memoranduma o sodelovanju

Banja Luka, 21.2.2014

 

Na povabilo KLA Banja Luka smo se udeležili strokovnega dogodka, podpisa mednarodnega memoranduma o sodelovanju, ki obvezuje k krepitvi vsestranskega sodelovanja vse države podpisnice memoranduma.

 

Redna letna skupščina

Ljubljana, 21.3.2014

 

V petek, 21.3.2014, smo se zbrali na redni letni skupščini društva. Združili smo prijetno s koristnim in pripravili za prisotne tudi predavanje diplomirane psihologinje Marjetke Polak, ki je govorila o samospoštovanju, kako si ga pridobiti in na kaj je potrebno bili še posebej pozoren, da nam lastno samospoštovanje je izpuhti iz rok.

 

Polni prijetnih vtisov, smo si obljubili, da se ponovno srečamo na kakšnem podobnem srečanju.

Mednarodni simpozij o multidisciplinarnih pristopih obravnave odvisnosti - Da li smo na pravom putu?

Sarajevo, 25.4.2014

 

Združenje klubov zdravljenih alkoholikov in Javni zavod za alkoholizem in druge toksikomanije sta skupaj z UNDP (Razvojni program Združenih narodov) organizirala mednarodni simpozij.

 

Na simpoziju so se s svojmi prispevki predstavili predstavniki BIH, Hrvaške, Srbije in Slovenije.

 

Častni odbor simpozija: Kapetanović –Bunar E. (BIH), Matović N. (BIH), Mehić-Basara N. (BIH), Zoričić Z. (Hrvaška),Nastasić P.(Srbija), Šikić G. (Hrvaška), Galoić-Cigit B. (Hrvaška), Sorko N. (Slovenija), Bakula-Vlaisavljević T. (Hrvaška), Novković M. (BIH), Cerić I. (BIH), Zivlak-Radulović N. (BIH), Šakušić A. (BIH), Softić J. (BIH).

Pohod ob žici in tek trojk

Sobota, 10.5.2014

 

Številni naši člani so se udeležili teka trojka in pohoda po poteh spominov in tovarištva. Pohodniki so za svojo vztrajnost in prehojenih 35 km prejeli tudi spominsko medaljo.


Slovensnost ob 50. obletnici ustanovitve prvega kluba zdravljenih alkoholikov

Zagreb, 27.-29.6.2014

 

 

Z velikim spoštovanjem in veseljem smo se udeležili slovesnoti v Zagrebu. Slovensnost je bila v večji meri sicer res namenjena obeležitvi uspešnega dela prof. Vladimirja Hudolina. Ob tem pa ne gre pozabiti, da je prof. Vladimir Hudolin v začetnem obdobju tesno sodeloval z dr. Janezom Rugljem in da sta proces dela z osebami, ki imajo težave zaradi pitja alkohola in so z njim zasvojeni, pričela skupaj.

 

 

Vsi skupaj smo lahko tako še enkrat več ugotovili kako veliko dela sta pred mnogi leti opravila ta dva človeka in metode dela, ki sta jih uvedla še danes veljajo za najuspešnejše.

 

Prof. Hudolin je poudaril, da ko pomagamo drugim, pomagamo tudi sebi. Medtem, ko je dr. Rugelj jasno zapisal in dokazal, da ljudje povezani v skupini zmorejo narediti največje in mnogokrat tudi neverjetne premike v svojem življenju.

 

In imeti možnost predstaviti svoje delo na takšnem dogodku, je bila za nas izjemna čast.

 

Na prireditvi je bilo zbranih preko 400 udeležencev iz Hrvaške, Italije, Slovenije, Bosne in Hercegovine, Makedonije, Črne gore in Norveške.

 

 

Kostanjev piknik

Vače, 4.10.2014

 

Prijetno sočno soboto smo se zbrali na tradicionalnem kostanjevem pikniku. 

Udeležili smo se pohoda, nabirali smo kostanj... 

 

V nadaljevanju piknika pa smo se tudi lahko oglasili v "frizerskem" kotičku, kjer so naša mlada dekleta poskrbela predvsem za frizure dolgolasih udeleženk piknika, ki so tokrat imele prednost. 

 

Za lačne je bilo poskrbljeno, za žejne tudi. Sladkosnedneži pa so se tudi lahko razvajali ob številnih sladkih dobrotah, ki so jih udeleženci prinesli kar s seboj. 

 

Bili smo tudi športno aktivni... igrali nogomet, badminton, balinali in še kaj. 

 

Družili smo se do poznih popoldanskih ur. 

 

 

30. mednarodni Simpozij o boleznih odvisnosti

Novi sad, 15.-18.10.2014

 

Udeležili smo se mednarodnega simpozija v Novem sadu, ki so ga za vse nas pripravili in organizirali kolegi iz Srbije. 

Z vesejem smo se udeležili dogodka, saj je to ena izmed priložnosti, kjer lahko predstavimo svojo delo in izkušnje hkrati pa dobimo informacije o primerih dobrih praks tudi od drugih. 

 

Udeležba je bila številčna. Prisotni so bili iz vseh republik bivše Jugoslavije. 

 

V času simpozija je vladalo delovno vzdušje. Slovenijo pa so v programu predstavljale in zastopale: 

- doc. dr. Zdenka Čebašek Travnik kot plenarna predavaljica 

- Nataša Sorko in 

- prim. Darja Boben Bardutzky. 

 

Polni novih vtisov se veselimo ponovnih podobnih srečanj in priložnosti za izmenjavo izkušenj. 

 


16. Večer pučke poezije - Poezijom protiv ovisnosti

Križevci, 15.11.2014

 

Udeležili smo se predstavitve knjige "40 godina Kluba liječenih alkohola Križevci"  glavnega avtorja prof. Milana Čapalije in okrogle mize, na kateri so sodelovali številni strokovnjaki s področja obravnave zasvojenosti. Avtorji in drugi akterji so izčrpno in natančno predstavili izdano knjigo. 

 

V nadaljevanju pa smo prisostvovali že 16. večeru poezije, ki ga tradicionalno, enkrat letno organizirajo posamezne organizacije, članice Hrvaške zveze klubov zdravljenih alkoholikov.

Večer je namenjen predstavitvi avtorskih pesmi in osebnih izpovedi nastopajočih. Avtorji pesmi so osebe, ki so na takšen način opisale svoja doživljanja, stiske in globoke izpovedi, ki so prinašale sporočila za vse prisotne. Večer je bil sproščujoč, druženje prijetno.

 

Skupno se nas je v dvorani Hrvaškega doma zbralo okrog 450 udeležencev, prisoten je bil tudi župan občine Križevci. V dvorani je bilo občutiti pozitivno povezanost med udeleženci, dobro voljo in pozitivno energijo. 

 

Ob zaključku pa smo se vsi strinjali, da so pomembna pridobljena nova spoznanja v življenja. In teh je bilo ta večer veliko.

 

Sporočilo o dogodku je objavila tudi Občina Križevci na svoji spletni strani: 

http://www.krizevci.hr/index.php/33-vijesti/641-klub-lijecenih-alkoholicara-krizevci-obiljezio-40-godina-rada  

 

SEJEM NARAVA ZDRAVJE

Ljubljana, 16.11.2014

 

Predstavili smo se na sejmu Narava zdravje. Obiskovalce smo seznanjali z našimi programi in aktivnostmi.

 

Vsi, ki so želeli, so prejeli tudi naše zloženke. 

 

Zahvaljujemo se Ministrstvu za zdravje, ker so nam predstavitev na njihovem razstavnem prostoru omogočili. 

 

Lorem ipsum

17. letna skupščina Kluba zdravljenih alkoholikov Prelog

Prelog, 29.11.2014

 

Razpoloženje ni odvisno od vremena, ampak od energije v srcih ljudi. V Prelogu so se v prostorih Gasilskega doma zbrali ljudje, ki so se v življenju odločili za velike spremembe. 

 

Predstavili so nam zanimiv in pester program. Gospod policist s Policijske postaje Prelog pa nam je  zelo natačno in slikovito opisal kakšna je njegova služba ter izpostavil, da ni prav, da že otroke stare manj kot 10 let starši "staršijo", če ne boš priden, bo prišel pa ta gospod. In podatki, ki jih je predstavil, so govorili o tem, da so težave zaradi pitja alkohola in nasilja v družini v njihovem okolišu številne. Poudaril je, da si pred vsem tem ne smemo zatiskati oči, ker smo že jutri lahko sami med tistimi, ki bomo potrebovali pomoč. 

 

V drugem, družabnem, delu pa smo v neformalni obliki izmenjali izkušnje. 

Lorem ipsum

10. letna skupščina Društva Pluton

Ajdovščina, 6.12.2014

 

V društvu Pluton so v soboto, 6.12.2014, praznovali svojo 10. obletnico ustanovitve in delovanja. Ta pomemben dogodek so obeležili s skupščino društva. Predstavili so nam dosedanje delo in načrte za naprej. Ob strokovni sodelavki, Mirandi Krašna, sta s predavanji sodelovala tudi g. Aleksander Može, soc. ped., dolgoletni terapevt in Nataša Sorko, univ.dipl.soc.ped. Ogledali smo si krajši film M. Batagelja o prvi svetovni vojni.

 

Pomembno je, da se zavedamo resničnosti današnjega dne in poskušamo iz tega dne narediti nepozaben dan, ki nam ostane v spominu. Vsak dan je mozaik zase in v Društvu Pluton so nam predstavili, da so do sedaj sestavili že veliko lepih in bleščečih mozaikov, na katere so lahko ponosni. Ta Miklavžev večer je le eden izmed njih in vsi sodelujoči in priostni so v ta mozaik postavili svoj kamenček.

 

Po uradnem delu je sledilo sproščeno druženje. 

Lorem ipsum

Srečanje in sprejem pri predsedniku države

Ljubljana, 17.12.2014

 

Predsednik Republike Slovenije, g. Boruh Pahor, je se je srečal s člani upravnega odbora Nacionalnega foruma humanitarnih organizacij Slovenije. Pogovarjali smo se o trenutnih možnostih in sodelovanju z ustreznimi inštitucijami. Ugotovili smo, da moramo biti potrpežljivi in strpni, da bomo skupaj in počasi dosegli svoje cilje. Strinjali smo se, da nevladne organizaciju, pri reševanju najraznovrtnejših stisk državaljanov, opravljajo izjemno pomembno vlogo. 

Lorem ipsum

Novoletno srečanje

Ljubljana, 20.12.2014

 

Kot vsako leto, smo se tudi ob zaključku letošnjega leta v precejšnjem številu zbrali na novoletnem srečanju skupaj z našimi člani.

 

Namen našega skupnega druženja je v tem, da se srečamo, bolje spoznamo, poveselimo in izmenjamo pomembne izkušnje, mnenja in vse drugo... da si povemo tisto, kar si morda med letom nismo uspeli.

 

Naš večer je bil prijeten, sproščujoš... :) preživeli smo čudovitih nekaj uric skupaj v veselem razpoloženju, rajanju...

 

In kaj je tisto, kar nam bo posebej ostalo v spominu?

Odrasli pogosto lahko svoje razpoloženje tudi "zaigramo", otroci pa ga ne. In ravno to je bilo tisto, kar je našemu torkratnemu večeru dalo energijo, iskreno razpoloženje vseh, vero in upanje za dobro delo tudi v prihodnje...

 

Vredno je zapisati, da so v življenju stvari dosti bolj preproste kot se zdijo na prvi pogled. In kot je rekla lisica Malemu princu, je bistvo očem nevidno in če ga hočemo videti, moramo gledati s srcem.

Lorem ipsum

Aktualne novice

12.05.2014 | ARHIV
Svetovna zdravstvena organizacija opozarja, da zaradi alkohola po svetu vsako leto umre 3,3 milijona ...
17.12.2013 | ARHIV
Predsednik republike Borut Pahor je danes sprejel predstavnike organizacij, ki imajo status humanitarne ...
17.10.2013 | ARHIV
Novo mesto, 17.10.2013 Nacionalni forum humanitarnih organizacij Slovenije (NFHOS) je ob dnevu boja proti ...

 

Ostalo

 

Naše delo omogočajo:

 

  

 

 

Rezultat iskanja slik za občina litija 

 

O društvu

Društvo je v letu 2006 pridobilo status društva, ki deluje v javnem interesu na področju socialnega varstva in status splošne humanitarne organizacije.

 

Naslov:

Društvo Žarek upanja

Letališka 33, p.p. 2558

SI - 1000 Ljubljana

 

Davčna št: 42254027

TRR: SI56 0201 1009 0148 128


Telefon:

01 89 77 023

031 301 470

031 341 784