Visual 01
Visual 02
Visual 03
Visual 04

Leto 2012

 

V letu 2012 načrtujemo izvedbo številnih aktivnosti poleg že tradicionalnih:

- pohodov

- pikinikov

- izletov

- obiskov občnih zborov in skupščin v Sloveniji in tujini

- sodelovanje in udeležba na strokovnih in znanstvenih srečanjih, posvetih in konferencah ipd.

 

 

 

 

Skupščina Društva zdravljenih alkoholikov Vrhnika

Sobota, 18.2.2012

 

Na povabilo društva iz Vrhnike smo se udeležili redne letne skupščine njihovega društva in predavanja ge. Katarine Lavš Mejač z naslovom: "Bolečina ni za vse enaka".

 

 

Športno srečanje v Kašini pri Zagrebu

Sobota, 31.3.2012

 

Odzvali smo se vabilu Zagrebške zveze klubov zdravljenih alkoholikov in se udeležili športnega srečanja. Tekmovanja so potekala v različnih disciplinah: namizni tenis, mali nogomet, balinanje, pikado, šah, keglanje ipd.

 

Bili smo tudi aktivni udeleženci in smo nazaj v Slovenijo vrnili z eno ZLATO MEDALJO. A vendar je bolj veljalo pravilo, da je važno sodelovati in ne zmagati, saj je bilo najpomembnejše druženje in izmenjava izkušenj ter krepitev medsebojnega, že dolgoletnega, sodelovanja.

 

 

Pohod na Krim (9.4.2012)

 

Prelep sončen dan (malo hladen) smo izkoristili (kot vsako leto) in se odpravili na Krim 1107 m visoko. Na vrhu nas je pričakal čudovit razgled v dolino in idilično, nekoliko, zasneženo pokrajino.

 

 

Mojstrana, 27.4.2012

15. tek ZAUPANJA

 

Udeležili smo se 15. teka ZAUPANJA, ki ga organizira Društvo Krma iz Jesenic. Vreme je bilo kot naročeno, udeležba številčna, privlačne nagrade,... Za aktivnimi udeleženci pa je tudi skoraj 2,5 km teka... :-)!

 

Čestitke vsem!

 

 

44. letna skupščina v Čakovcu (28.4.2012)

 

Odzvali samo se vabilu društva KZA iz Čakovca in prisostvovali njihovi redni letni skupščini.

Pohod ob žici, 2012

 

V petek, 11. maja 2012, smo se udeležili Pohoda humanitarnosti, ki ga je organiziral Območno združenje Rdečega križa Ljubljana.

 

V soboto, 12. maja 2012, pa smo prehodili celotno pot spominov in tovarišča (PST) - 35 km in prejeli smo spominsko medaljo.

 

 

32. Maraton treh src (Radenci, 19. maj 2012)

 

Tokrat smo se prijetno in v športnem duhu družili na Maratonu treh src. Navijali eden za drugega in se medsebojno spodbujali. 

Lorem ipsum

5. Alpe Adria kongres klubov zdravljenih alkoholikov (KZA)

Opatija, 27.maj 2012

 

V Opatiji se je 5. Alpe Adria kongresa KZA udeležilo 12 predstavnikov Društva Žarek upanja. Prisluhnili smo 18 različnim predavateljem iz Hrvaške, Slovenije, Italije, Bosne in Hercegovine ter Srbije.

 

Izpostavljen je bil pomen sodelovanja in povezavanja z namenom izmenjave izkušenj in dobrih praks.

 

Zgodovinski pregled Alpe Adria kongresov klubov zdravljenih alkoholikov (KZA):

1. Alpe Adria kongres KZA - Opatija, 2004

2. Alpe Adria kongres KZA - Ljubljana, 2007

3. Alpe Adria kongres KZA - Opatija, 2008

4. Alpe Adria kongres KZA - Ptuj, 2011

5. Alpe Adria kongres KZA - Opatija 2012.

 

4. hrvaška konferenca o alkoholizmu in drugih odvisnostih

11. Alpe Adria konferenca o alkoholizmu

2. hrvaški mednarodni simpozij o odvisnosti od iger na srečo z mednarodno udeležbo

Opatija, 28. - 30. maja 2012

 

Kot aktivni udeleženci smo se udeležili kongresov v Opatiji in v programu tudi mi prispevali pomembne prispevke, ki so jih drugi udeleženci sprejeli zelo pozitivno. Sami pa imeli tudi možnost prisluhniti zanimivih temam, prispevkov in ugotovitvam drugih.

 

Za naslednje leto pa so organizacijo kongresa prevzeli predstavniki iz Srbije.

Lorem ipsum

Otvoritev Formavive - Eko kmetija Topol, Društvo Novi Paradoks

Cerknica, 15.6.2012

 

Na povabilo vodstva Društva Novi Paradoks smo prisostvovali otvoritvi skulpture na Eko kmetiji na Topolu pri Begunjah v občini Cerknica.

 

Ogledali smo si notranjost prostorov, v katerih bivajo uporabniki Društva Novi Paradoks in njihove izdelke. Eden izmed uporabnikov pa je bil tako prijazen, da nam je pokazal tudi svojo sobo.

Dogodka so se udeležili predstavniki Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve, Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij, Občine Cerknica in številni drugi, ki so na različne načine pomagali društvu pri soustvarjanju eko kmetije.

 

S svojimi nastopi so nas presenetili uporabniki, saj so program popestrili z igranjem na glasbene instrumente in dokazali, da se z veliko volje, vztrajnosti, potrpežljivosti, s pravim ciljem pred seboj, zmore narediti tudi nemogoče.

 

Zadovoljstvo ob druženju je bilo vzajemno. Mi smo polepšali dan uporabnikom s svojim obiskom. Samo občudovali smo lahko kako malo je včasih potrebno, da pričaramo srečo in nasmeh na obraze mnogih. Pri vsem tem je pomembno le, da to opazimo in se tega iskreno veselimo. Pa tudi obiskovalci smo se zaradi njihovih dosežkov, priprav, veselja, prijaznega sprejema v "njihovem" domu, počutili sproščeno, prijetno, domače, sprejeto.

 

Še enkrat zahvala Društvu Novi Paradoks za nepozabno izkušnjo, da je mogoče tudi z malimi koraki ustvarjati velike stvari!

12. srečanje klubov zdravljenih alkoholikov na Predmeji pri Ajdovščini

16.6.2012

 

Ponovno je bilo leto naokoli in v soboto, 16.6.2012, so se člani klubov zdravljenih alkoholikov, njihovi svojci in terapevti zbrali na Predmeji pri Ajdovščini.

 

Pričakali so nas prijazni organizatorji. Po nekaj uvodnih govorih je sledil krajši pohod do Ledenice, jame, iz katere so klesali led in ga v slami vozili v Italijo. Pri vhodu v jamo je menda le 2 stopinji nad ničlo. Pot smo pot nadaljevali do muzeja, v katerem smo si ogledali razstavo čipk.

 

V popoldanskem delu pa je sledil svečani del srečanja s kratkimi predstavitvami in orisi dogajanj zadnjih 40. - ih let. Na koncu so sledili pozdravi predstavnikov prisotnih vabljenih društev. V programu je sodeloval tudi Lovski pevski zbor in Aktiv kmečkih žena Predmeja. Za zaključek pa sta zaplesala še vrhunska plesalca v latinskoameriških plesih Jurij in Jagoda Batagelj.

 

V srečolovu smo tudi mi imeli precej sreče in domov odnesli prvi dve glavni nagradi :) .

 

Organizator 13. srečanja klubov zdravljenih alkoholikov bo društvo iz Cerknice.

Lorem ipsum

Reginalno srečanje na Ohridu

 

Udeležili smo se reginalnega srečanja na Ohridu z delovnim naslovom "Alkoholizem in socialne disfunkcionalnosti", ki je potekalo od 17. do 19. oktobra 2012 v Kongresnem centru.

 

Strokovnjaki iz regije Alpe Jadran in držav ex YU so izmenjevali izkušnje in primere dobrih praks v okviru reginalnega srečanja.

 

S kolegi iz Ohrida smo se že dogovorili o izvedbi raziskave o odnosu odraslih do alkohola v republiki Makedoniji in za kasnejšo primerjavo rezultatov raziskovalnega dela.


Strokovni simpozij v Srbiji

Vrnjačka Banja, 25. - 28.10.2012

 

Predstavnika Društva Žarek upanja sta se udeležila strokovnega simpozija, ki ga je organizirala Zveza KZA Srbije v sodelovanju s Psihiatrično kliniko v Vrnjački Banji.

 

Sodelovanje je bilo koristno, predvsem z vidika izmenjave pomembnih informacij in izkušenj ter konkretnejšega dogovora s kolegicami iz Banje Luke glede nadaljnjega skupnega sodelovanja in njihovega delovnega večdnevnega obiska v Sloveniji v prihodnih mesecih.

 

Novoletno srečanje

Ljubljana, 14.12.2012

 

V Osnovni šoli Martina Krpana v Ljubljani smo se zbrali na novoletnem srečanju članov društva.

Bilo je veselo, zanimivo, prijetno, prijazno, pozitivno,... kot se za novoletno srečanje spodobi.

 

 

Aktualne novice

12.05.2014 | ARHIV
Svetovna zdravstvena organizacija opozarja, da zaradi alkohola po svetu vsako leto umre 3,3 milijona ...
17.12.2013 | ARHIV
Predsednik republike Borut Pahor je danes sprejel predstavnike organizacij, ki imajo status humanitarne ...
17.10.2013 | ARHIV
Novo mesto, 17.10.2013 Nacionalni forum humanitarnih organizacij Slovenije (NFHOS) je ob dnevu boja proti ...

 

Ostalo

 

Naše delo omogočajo:

 

  

 

 

Rezultat iskanja slik za občina litija 

 

O društvu

Društvo je v letu 2006 pridobilo status društva, ki deluje v javnem interesu na področju socialnega varstva in status splošne humanitarne organizacije.

 

Naslov:

Društvo Žarek upanja

Letališka 33, p.p. 2558

SI - 1000 Ljubljana

 

Davčna št: 42254027

TRR: SI56 0201 1009 0148 128


Telefon:

01 89 77 023

031 301 470

031 341 784