Visual 01
Visual 02
Visual 03
Visual 04

Je preventivni program, katerega namen je s preventivnmi aktivnostmi vplivati na zmanjševanje škodljive in tvegane rabe alkohola med odraslo populacijo, otroci in mladostniki, spodbujanje vseh vključenih k krepitvi zdravega življenjskega sloga brez uživanja alkohola in drugih psihoaktivnih snovi z ozaveščanjem, informiranjem, svetovanjem, nudenjem pomoči, zmanjševanjem stigme, izobraževanjem, pridobivanjem novih, zdravih, vedenjskih navad, učenjem socialnih veščin, komunikacijskih spretnosti, spodbujanjem k prevzemanju odgovornosti, skrbi za lastno telesno in duševno zdravje.

 

Aktivnosti se izvajajo v varnih socialnih okoljih:  šoli, prostorih društva in v naravnem okolju.

 

Program sofinancirajo: 

 

 

 

 

 

Zimski tabor - 2011

Kranjska gora, 16. - 18. december 2011

Lokacija: Počitniški dom Vila, ZPM Moste Polje

 

KEKČEVA PESEM (avtor: Kajetan Kovič)

 

Jaz pa pojdem in zasejem dobro voljo pri ljudeh.
V eni roki nosim sonce, v drugi roki zlati smeh.
Kdor vesele pesmi poje gre po svetu lahkih nog,
če mu kdo nastavi zanko, ga užene v kozji rog.
 

Tako smo preživeli decemberski vikend v Kranjski gori, čas je prehitro minil... Pri zadnjem kosilu so otroci razmišljali kako bi bivanje v podaljšali za en dan, na cel teden... skratka, ko se nam ne mudi domov, o razpoloženju ne gre izgubljati besed.

 

Pomladni tabor - 2012

Kranjska gora, 23. - 25. marec 2012

Lokacija: Počitniški dom Vila, ZPM Moste Polje
 

 

Na pot smo se odpravili sredi petkovega popoldneva. Vsak s svojimi mislimi in pričakovanji. Otroci in mi odrasli… 


Po večerji je sledil VEČER USTVARJANJA, ko smo tudi razmišljali o tem, da se bomo vračali domov na materinski dan, zato smo za mamice izdelali najlepše voščilnice in vsak je dodal povsem svoje voščilo, misel. Sicer pa smo izdelovali nakit, barvali, risali...


Naslednje jutro smo se odpravili v Planico, kjer smo se povzpeli do vrha planiške velikanke, na kateri so se še nekaj dni nazaj preizkušali najboljši svetovni letalci... nastalo je nekaj nepozabnih fotografij, v dolino pa smo s seboj odnesli tudi občutke kako je stati na vrhu letalnice in pogledati navzdol.


Na poti do našega skupnega doma smo si privoščili še krajši sprehod. Do popoldanskih aktivnosti smo se trudili še z organizacijo talentov in pridno zbirali nastopajoče, ki so se zvečer preizkusili v igranju na klavir, plesu, petju, igranju in še čem… Nastope talentov je ocenjevala »strokovna« komisija v sestavi: učiteljica šaflanja, učiteljica igranja harmonike in svetovno priznana deejayka, ki je imela nadvse težko in zahtevno delo.

 

Proti domu pa smo se vrnili v nedeljskih poznih popoldanskih urah.

 

Poletni tabor - 2012

Prve avgustovske dni smo skupaj preživeli v Kranjski gori. Vse je potekalo po načrtih... :-). Naša pričakovanja so z vsakim našim novim druženjem še večja, a še vedno stojimo trdno na tleh.

 

V sredo popoldne smo se odpravili na svoje popotovanje. V Kranjski gori nas je pričakala prijazna hiška z našimi gostitelji. Prvi večer smo se vživeli v pravljične junake, znane osebnosti in še kaj se je našlo.

 

Naslednje jutro smo se po zajtrku odpravili peš iz Mojstrane do slapu Peričnik in Aljaževega doma v Vratih ter vse do severne triglavske stene. Vsi pa smo nestrpno pričakovali popoldne in težko pričakovan obisk Kekčeve dežele. Srečanja z Bedancem, Kekcem, teto Pehto so bila za naše otroke nepozabna... Pehtin kruh korajže in čaj je pomagal večini, da so naslednji dan uspeli priti do izvira Soče :-), v kar ne gre niti dvomiti. Četrtkov večer pa je bil namenjen našim SUPER TALENT-om. Petkov pa rojstno-dnevni zabavi s torto in bogatim programom, tudi za slavljenca, ki je moral opraviti kar nekaj nalog, ki so mu jih pripravile (predvsem) njegove nekoliko nagajive prijateljice...

 

Hvala našim princeskam, prejšnjič sem dobila prstan, tokrat pa verižico. HVALA za pozornost in vaš trud!

 

Nasvet: naša najmlajša udeleženka je bila stara dobra tri leta in pol in ob ponudbi, da jo bomo nesli, če se bo utrudila pri hoji, je že vnaprej povedala, da to pa ne, ker ona ima NOGE... torej, če imate noge, le pogumno čez drn in strn... opravičila NI!

 

 Aktualne novice

12.05.2014 | ARHIV
Svetovna zdravstvena organizacija opozarja, da zaradi alkohola po svetu vsako leto umre 3,3 milijona ...
17.12.2013 | ARHIV
Predsednik republike Borut Pahor je danes sprejel predstavnike organizacij, ki imajo status humanitarne ...
17.10.2013 | ARHIV
Novo mesto, 17.10.2013 Nacionalni forum humanitarnih organizacij Slovenije (NFHOS) je ob dnevu boja proti ...

 

Ostalo

 

Naše delo omogočajo:

 

  

 

 

Rezultat iskanja slik za občina litija 

 

O društvu

Društvo je v letu 2006 pridobilo status društva, ki deluje v javnem interesu na področju socialnega varstva in status splošne humanitarne organizacije.

 

Naslov:

Društvo Žarek upanja

Letališka 33, p.p. 2558

SI - 1000 Ljubljana

 

Davčna št: 42254027

TRR: SI56 0201 1009 0148 128


Telefon:

01 89 77 023

031 301 470

031 341 784